Lojistiği değiştiren e-ticaret trendleri

E-ticaretteki patlama sayesinde tedarik zincirinin değeri artıyor; bu nedenle şirketler, rekabetçi kalabilmek için çok kanallı ortama uyum sağlamak için yeni teknikler ve araçlar uygulamaya zorlandı.

Unutulmamalıdır ki a-ticarette müşteri ürün eline geçene kadar satış tamamlanmış sayılır. Bunun başarılabilmesi için, ürünün, tersine lojistik süreci gerektiren geri ödemeler gibi ara süreçleri karşılamak ve karşılamak için çok az zamana sahip olduğu bir tedarik zincirinden geçmesi gerekir.

Ardından, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için e-ticaret lojistiğine uygulanan bazı trendleri gösteriyoruz:

Müşteriler, çevrimiçi sipariş verme, teslimat ve müşteri hizmetleri de dahil olmak üzere işlemin her aşamasında hızlı hizmet bekler. Müşteriler ürünlerini mümkün olan en kısa sürede elde etmek için daha fazla ödemeye bile razı olduklarından, Tam Zamanında beklentilerini karşılamak için şirketlerin depodan başlayarak çok çaba sarf etmesi gerekir.

Elektronik ticaret süreç otomasyonu

Yeni teknolojilerin kullanımıyla, artık gerekli olmayan diğerlerini ortadan kaldırırken bazı zor operasyonları düzene sokup modernize edebildik. İnternet şirketlerinin nakliye fiyatlarını hesaplamak gibi küçük görevleri yerine getirmek için genellikle küçük bir iş gücü çalıştırdığı göz önüne alındığında, bu çok büyük bir fayda sağladı. Otomatik ticaret veya e-ticaret adı verilen bir sistem, satın almaları yerleşik kalıplara göre otomatik olarak planlamamızı, gerçekleştirmemizi ve tahmin etmemizi sağlar.

Bazı işletmeler, müşterilerine kargonun ücretsiz olması için gereken satın alma eşiğini gösterecek şekilde sistemlerini otomatikleştirmek ve müşterilerin satın almalarını otomatik olarak planlamalarına, gerçekleştirmelerine ve tahmin etmelerine yardımcı olan e-ticaret araçlarını uygulamak gibi farklı yaklaşımlar benimsemiştir.

M-ticaret ve e-ticaret, müşterilerin neye ihtiyacı olduğunu seçmesine olanak sağlarken, a-ticaret onların satın alma alışkanlıklarını önceden görmelerini ve satın almalarını düzenlemelerini sağlar.

E-ticaret, kullanıcıların ihtiyaç duydukları ürünleri seçmelerine, sepete göndermelerine, ödeme yapmalarına ve sipariş gelene kadar birkaç gün beklemelerine olanak tanır; a-ticaret, satın alımlarını planlama ve hatta tüketim kalıplarına göre tahmin etme şansı sunar.

Büyük veri ve diğer bilgi kaynakları

SNEW, sosyal medya, haberler, olaylar ve hava durumunun kısaltmasıdır. Bu yeni kavram, doğru talep tahminleri oluştururken göz önünde bulundurmamız gereken önemli veri kaynaklarını kapsar.

Aynı şekilde, şu anda şirketlerin tedarik zincirleri hakkında daha akıllı ve bilinçli kararlar alabilmeleri için çeşitli kaynaklardan bilgi toplayan ve analiz eden büyük veri tedarikçileri var; örneğin, teslimat rotalarını planlamak, teslimat sürecinde izlenebilirlik sağlamak ve satın alma davranışlarını tahmin etmek.

Duyarlı ve uyumlu siteler

Müşteriler alışverişlerinde ağırlıklı olarak cep telefonlarını ve tabletlerini kullanıyor; bu nedenle şirketlerin web sitelerini mobil cihazların ekranlarına ve işlevlerine uyarlamaları gerekmektedir.

Chatbot'ları uygulama

Bu programlar, insanlarla konuşmak için tasarlandı ve soruları anında yanıtlayabilmeleri nedeniyle müşteri hizmetleri düzeyini geliştirdi. Kullanıcılar, büyük olasılıkla saatler veya günler sonra yanıtlanacak e-postalar göndermek yerine bu programlarla etkileşim kurmayı giderek daha fazla tercih ediyor.

Birkaç teslimat alternatifi düşünün

Bugün müşteriler, ürünlerini ne zaman ve nereden satın alacaklarını seçmek istiyor. Çoğu zaman onları olabildiğince çabuk isterler, ancak bazen fiziksel bir mağaza gibi onları alacakları günü, saati ve yeri seçmek isterler.

Fiziksel mağaza hala önemlidir.

Hem fiziksel vitrinleri hem de çevrimiçi mağazaları olan işletmelerin tüm platformlarda aynı tatmin edici alışveriş deneyimini sağlaması çok önemlidir. Müşteriler zaten rutin olarak web sayfasıyla(ürünleri fiziksel mağazalardan satın almadan önce çevrimiçi olarak inceleyerek) ve showroomculukla (ürünleri fiziksel mağazalarda gördükten sonra çevrimiçi olarak satın alarak) meşgul oluyor.

Tüm lojistik prosedür boyunca açıklık

Müşteriler, yalnızca izleme sorunlarını değil, satın alımlarının her alanında açıklık talep ediyor. Ürünü kimin yaptığını, nasıl yapıldığını, kimin etkilendiğini, kimin naklettiğini vb. öğrenmekle ilgileniyorlar. Artık Nesnelerin İnterneti sayesinde tedarik zinciri boyunca tüm bu sorunları görebilirler.

Gelişmiş ödeme prosedürleri

Şirketler, çevrimiçi ödeme süreçlerinin zor veya yavaş olması nedeniyle satış kaybettiklerini fark ettikten sonra, müşterilerin kayıt olmadan veya kayıt formunu otomatik olarak doldurarak satın almalarına izin vermeye başladı.

Yeni depolar ve dağıtım merkezleri

Tam Zamanında taleplerini karşılamak için iki veya üç dağıtım merkezine sahip olmak yeterli değildir. Günümüzde şirketlerin müşterilerinin yakınında birkaç küçük depo ve mağaza inşa etmesi veya kiralaması gerekiyor.

Promosyon etkinlikleri oluşturma ve bunlara katılma

Mesai sonrası tasfiye satışları, siber Pazartesi ve tatil indirimleri gibi yeni satış etkinlikleri yaratarak, müşterilerin istedikleri ürünleri satın almaları için her gün iyi bir an haline gelir. Bu, şirketleri mallarını daha hızlı üretmeye ve taşımaya ve özel çevrimiçi promosyonlar oluşturmaya devam etmeye zorlar.

Stratejik olan tedarikçilerle bağlantılar

Şirketler artık tedarikçileri stratejik ortaklar olarak görüyor ve müşterilerinin beklentilerini aşmaya kendini adamış lojistik sağlayıcılara giderek daha fazla güveniyorlar. Şu anda, izleme yazılımı kullanarak verimli rotalar planlayan ve başarısız teslimat girişimlerinden uzak duran son kilometre satıcıları var.

Bunlar, dünyanın en iyi şirketlerinin öncülüğünü yaptığı e-ticaret trendlerinden bazılarıdır. Bu trendler önümüzdeki yıllarda da devam edecek, bu nedenle artan müşteri isteklerini karşılamak ve rekabetçi kalabilmek için bunlara bağlı kalmanızı tavsiye ediyoruz.

WhatsApp WhatsApp