Paketleme ve etiketlerde yeni devrim

Pandemi, endüstrilerdeki her şeyi değiştirdi ve özellikle gıda ve hazır yemekler, oyunlar gibi talebi artan ürünler olmak üzere daha fazla ürünü paketleme ihtiyacını tetikleyen e-ticaret artışı göz önüne alındığında, mal etiketleme ve paketleme için bir istisna değildi. ev tıbbi test kitleri ve aşı kitlerine ek olarak alkol veya eğitim ekipmanı.

Ayrıca, sokağa çıkma yasağı sırasında tüketiciler paketlerinin gelişine daha fazla dikkat etti, bu nedenle etiketler ve ambalajlar pazarlamada her zamankinden daha önemli bir rol oynadı ve tüketici ile özel bir bağ oluşturmak için eşsiz bir fırsat oldu.

Üstelik bu sektörü değiştiren üçüncü bir faktör daha var: Günümüz tüketicileri, ambalajın malzemelerine ve çevresel etkilerine önem veriyor. Bu düşünülmeli.

Tüm bu yönler, paketleme ve etiketlemede işleri yeni normale sokmanın yeni yollarını getiriyor.

Bunlar en önemlileri:

Elektronik baskı seçenekleri

Dijital baskı, daha ekonomik ve verimli olması, özelleştirilebilir olması ve kısa süreli üretim ihtiyaçları için kullanılabilmesi nedeniyle müşteri beklentilerini karşılamanın en etkili yöntemi olarak ortaya çıkmıştır.

Pandemi sırasında onu benimseyen birçok işletme için prototiplerin ve kısa vadeli numunelerin üretimini geliştirdi ve ayrıca envanter gereksinimini ve bununla ilgili masrafları da azalttı; bunların her ikisi de tartışmasız avantajlı sonuçlardır.

Ek olarak, artık her fiyat aralığı ve baskı alanı boyutu için dijital baskı cihazları var, bu da bir zamanlar ambalaj pazarına girişin veya iş büyümesinin önünde yaygın bir engel olan yatırım maliyetlerini daha erişilebilir hale getiriyor.

Hibrit/mürekkep püskürtmeli baskı: her iki de dünyanın en iyisi
Aynı zamanda, matbaa şirketleri, tek adımlı bir süreçte her ikisinden de yararlanmak için birleştirilmiş dijital ve geleneksel teknolojiler sunmak için yatırım yapıyor.

Bir "hibrit" baskı sistemi oluşturmak, mevcut bir analog matbaaya inkjet ile çalışan bir baskı motorunun ("yükseltme") eklenmesini ve aynı zamanda geri dönüş sürelerinin iyileştirilmesini içerir.

Ambalajın evrimi: fonksiyonel kaptan marka elçisine
Daha önce bahsedildiği gibi, kaplar ve paketleme, ürünleri taşıyan konteynerden, pazarlama araçları da dahil olmak üzere, ürünleri ayrı ayrı tanımlayan etikete kadar her düzeyde pazardaki kendi rolünü genişletti: bugün tüm bu unsurlar kalite seviyesinden bahsediyor ve bir kaliteyi temsil ediyor. tüketiciler üzerinde güçlü bir ilk izlenim bıraktıkları ve hatta günümüzde çoğu zaman bir müşterinin bir markayla ilk deneyimi olduğu için kaçırılmaması gereken pazarlama fırsatları.

Çekici paketleme zaten bir önceliktir. Ayrıca basım endüstrisi, özelleştirme, farklı sürümler, akıllı paketleme, daha yüksek kaliteli tasarım, basılı bilgilerde yasal düzenlemelere daha fazla uyum vb. sunarak, müşterileri çekmek için paketleme yeteneğini geliştirmenin farklı yollarını arıyor.

Sürdürülebilirlik: bir gereklilik
Bugün müşteriler malzemeler, çevresel etkileri, tedarik etikleri ve genel olarak tüm paketleme sürecinin sürdürülebilirliği konusunda şeffaflık talep ediyor. Başka bir deyişle, tüketiciler, etiketlerin ve ambalajların çevreyi nasıl etkilediği konusunda her zamankinden daha fazla endişe duyuyor ve bu fikir, etiket ve ambalaj tasarımlarını, baskı yöntemlerini ve genel olarak tedarikçilerin kararlarını etkiliyor.

Aynı zamanda mümkün olan en az miktarda ambalaj kullanılması anlamına gelir, bu nedenle ambalajlarını seçerken işletmeler miktardan çok kaliteye önem vermelidir.

Ek olarak, sürdürülebilirliği desteklediğini göstermenin en bariz yollarından biri ambalajdır. Geri dönüştürülebilir ve geri dönüştürülmüş malzemelerin yanı sıra daha az kimyasal kullanan ve daha az çöp üreten baskı teknikleri kullanılarak daha çevre dostu ambalajlar oluşturulmaktadır.

Paketleme ve etiketleme için dijital vitrinler
Çevrimiçi pazarın genişlemesinin bir sonucu olarak, etiket ve ambalaj satın alanlara kısa tirajlara ve hızlı geri dönüş sürelerine erişim sağlayan ve ayrıca daha önce pazarın dışında kalan müşterilere hitap etme olanağı sağlayan dijital vitrinler ortaya çıktı. yüksek minimum sipariş miktarları.

Ekran bağlantısı
Yeni normal bize ekranlarla olan ilişkiyi önemli bir konu olarak bıraktı ve bu, şirketlerin hem güven oluşturan kapsamlı bilgiler sağlamak hem de ürün ve marka hakkında bir hikaye anlatmak için dijital olarak çevrilebilen etiketleri ve ambalajları kullanmaya başlaması gerektiği anlamına geliyor.

Tasarım: sanat ve renk ekleyin
Paketleme ve etiketler basit olabilir ancak "basit" olmamalıdır. Günümüzde, sanatçılar tarafından yaratılan resimlerle, tasarıma entegre edilmiş veya bağımsız bir odak noktası olarak basılıyorlar. Tüketiciler için ambalajın güzelliği, ürünün güzelliği ile doğrudan bağlantılıdır.

Ve tasarım konusuna gelince: Geometrik şekiller ve parlak tonların etiketlere ve ambalajlara hakim olduğu düz renkler 2021'de bir trend.

Son olarak, bu değişen pazarda gelişmek iş başarısı için gereklidir, dolayısıyla bu eğilimleri belirlemek ve bunlara yönelik stratejiler planlamak, tedarikçilerin rekabette bir adım önde olmalarını ve iş fırsatlarını artırmalarını sağlayacaktır.

WhatsApp WhatsApp